Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose en trance gebruikt wordt als middel dat ingezet kan worden om tot verandering te komen van gevoel, gedrag of gedachten.

Misverstanden over hypnose

De meeste mensen denken dat hypnose het zelfde is als slaap. (Wel betekent “Hypnose” in het Grieks “Slaap”). Maar niets is minder waar, innerlijk is juist sprake van een verhoogde waakzaamheid en concentratie. Dit wordt ook wel een “toestand van gewijzigd bewustzijn genoemd”. Ten alle tijden is het zo, dat die gene die onder hypnose is de regie houdt over zijn eigen handelen en niets zal doen wat tegen zijn principes in gaat.

Natuurlijke trance

Iedereen herkent wel de situatie dat je een stuk auto gereden hebt en ineens besef je, dat je al op de plaats van bestemming bent of je bent een boek aan het lezen en je zit zo in het verhaal verdiept, dat je niemand meer hoort. Deze toestand heeft als belangrijkste kenmerk dat je aandacht ergens sterk op gericht is. Deze toestand kan ook worden op gewekt voor een therapeutisch doel. Je beschikt er al over want je gaat dagelijks meerdere keren in trance en je komt er ook vanzelf weer uit.

Waarvoor kan Hypnotherapie toegepast worden:

  • Pijnbestrijding en pijnvermindering
  • Angsten en “angststoornissen”
  • Trauma’s
  • Depressies
  • Eetstoornissen

Wilt u meer weten over de behandelmogelijkheden bij Praktijk Oor-Sprong? Of benieuwd hoe hypnotherapie u kan helpen?
Neemt u dan a.u.b. contact op via onderstaand formulier.